Apa Yang Di Sebelah Sana

Gambar ini ialah kawasan pergunungan Rushmore National Memorial berdekatan Keystone, South Dakota, satu monumen wajah-wajah bekas presiden Amerika Syarikat setinggi 18 meter telah diukir daripada batu granit oleh Gutzon Borglum.

Wajah dari kiri ialah George Washington (1732–1799), Thomas Jefferson (1743–1826), Theodore Roosevelt dan Abraham Lincoln (1858–1919), and (1809–1865).

Pernah menjadi kontroversi pada satu ketika dahulu kerana tanah ini merupakan tanah milik orang asli Amerika.

Namun ramai yang tidak mengetahui apa yang ada di sebelah belakang muka wajah-wajah bekas Presiden Amerika ini.  Saksikan . . .

Ukiran bontot-bontot Presiden Amerika.  Jangan percaya dan terpedaya pulak.  Gambar ini hanyalah hasil kreatif para pereka grafik.  Jadi sekarang kita dah tahu apa yang mereka buat di saat mereka takdak kerja dan boring.  Melakar hasil merepek tapi kreatif.

Itulah lain kali jangan serius-serius sangat hujung-hujung minggu ni.  Hehe . . . maafkan aku,  hanya sekadar ‘mengisi lapang’ yang ada.

* Apa aktiviti anda hari ini . . .

Advertisements

~ by razifembi on September 5, 2009.

13 Responses to “Apa Yang Di Sebelah Sana”

  1. Salam bro,

    Cuti 3 hari. Jadual pack dgn pelbagai program. Chewahhh…konon-konon sibuk. Hikkss..

    Selamat berpuasa dan berhujung minggu.

    🙂

  2. hahaha! terhibur. ingat kan tempat simpan harta ke ape ke macam cite richie rich. hehehe.
    selamat bpuasa jugak.

  3. ahahahah, nice jokes bro! Hehehe

  4. hahaahhahaha

  5. wakakakakakaka… aku ingat betul tadi.. kikikiki… lawak pertengahan Ramadhan ekk

  6. Hujung minggu berehat, petang pergi pasar ramadhan, beli juadah dan tunggu waktu berbuka. Rutin utk 2 hari ni. 😀

  7. hek ele.. ingatkan betul2. baru nak komen yang akak tak pernah tahu pun..
    selamat berpuasa.

  8. cheh…

  9. Cuti hujung minggu – habiskan buku yang menimbun tunggu untuk dibaca, persiapan untuk ujian hari Selasa, menulis untuk kolum majalah, dan cari bahan untuk tugasan. Ye, saya sangat banyak kerja *sigh*

  10. mati-mati aku ingat mcm dalam citer national treasure tu, ada harta karun orang asli dalam gunung tu.cis! huhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: